VEEL DOELPUNTEN EN SPANNING BIJ FC AXE 1 - DEN BOMMEL 1

5 - 4

Den Bommel 1

Mannen, 1, 2e klasse E

30 september 2017 14:30

Zaterdag 30 september 2017 speelde FC Axel 1 zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen Den Bommel. FC Axel ging voortvarend van start. Vanaf de eerste minuut werd Den Bommel onder druk gezet. Al in de 5e minuut opende FC Axel de score door een doelpunt van Jari Vyaene, 1-0. In de 22 minuut kwam doelman Sjef van der Kinderen bij een aanval van Den Bommel te ver uit het doel, de bal werd onder hem door gespeeld en belande in het doel, 1-1. Bij zijn actie raakte hij de doelpuntenmaker Bryan Bouwens. Dit bleek voor scheidsrechter De Jong een rode kaart waard.  FC Axel moest met 10 man verder. Lando Jorge werd gewisseld voor doelman Lukazs de Ridder.  FC Axel zette ook met 10 man volop druk op het doel van Den Bommel. Dit resulteerde in de 30e minuut in een doelpunt door Bart Rijckaert, 2-1. De voorsprong was slechts van korte duur, want in de 27e minuut was het Joey Bahnert die Den Bommel met een lobje weer op gelijke hoogte bracht, 2-2. FC Axel bleef het doel van Den Bommel zoeken en Tim de Feijter bracht na een vloeiende aanval de 3-2 op het scorebord. De laatste vijf minuten voor het rustsignaal eiste Jari Vyaene de aandacht op zich. Eerst liet hij doelman Sonny Kievit kansloos toen hij van 25 meter een bal vol effect onder de lat schoot en kort hierna schoot hij een hoekschop rechtstreeks onhoudbaar in verste bovenhoek. Een onvervalste hattrick! Rust 5-2.

In de tweede helft probeerde Den Bommel wat meer initiatief te nemen, maar de tien van FC Axel gaven geen krimp. Wesley Bakker scoorde in de 70ste minuut 5-3. Hiermee kwam den Bommel terug in de wedstijd. FC Axel gaf weinig toe en pas in de blessuretijd werd het nog even spannend toen Bryan Bouwens de achterstand terug bracht naar 5-4. FC Axel kreeg het nog even benauwd maar hield knap stand en won verdiend 5-4!

Volgende week speelt FC Axel de uitwedstrijd tegen Arnemuiden.