2 - 1

Klundert 1

Mannen, 1, 2e klasse E

28 oktober 2017 14:30

Zaterdag 28 oktober 2017. FC Axel 1 speelde in het thuisduel tegen Klundert een goede wedstrijd. Klundert staat dan wel puntloos onderaan maar heeft zeker een ploeg waar meer in zit dan dat de stand doet geloven!
FC Axel nam vanaf de eerste minuut het initiatief en bestookte met goed voetbal het doel van Klundert. Doordat de verdediging van Klundert goed stond leverde dit niet echt veel doelrijpe kansen op. Marco Plasschaert (die zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde) had, centraal op het middenveld duidelijk zijn aandeel in het goede spel van FC Axel. In de 21e minuut mocht Jari Vyaene vanaf 25 meter aanleggen voor een vrije trap. Hij schoot deze feilloos buiten bereik van doelman Leon Leijten binnen, 1-0. Stijn Verstraeten kreeg nog een goede kans op meer maar de voorzet kwam net iets te ver voorbij de tweede paal waardoor zijn kopbal in het zijnet belande. Bij rust was de stand 1-0. In de tweede helft kreeg Klundert wat meer ruimte en ging op zoek naar de gelijk maker. Echter, ook verdedigend gaf FC Axel weinig weg. In de 71e minuut wist Roy van Ham zich knap vrij te spelen en bekroonde zijn actie door de bal langs de kansloze Klundert doelman binnen te schieten. Klundert gaf niet op en kwam door de ingevallen Loic Luzolo terug in de wedstrijd. Hij schoot met een strak schot in de verste hoek de 2-1 op het scorerbord. Klundert probeerde met man en macht een gelijkspel uit het vuur te slepen maar de FC Axel defensie gaf geen kansen weg.

Volgende week speelt FC Axel de uitwedstrijd in Dinteloord tegen Prinsenland.