Prinsenland 1

2 - 2

Mannen, 1, 2e klasse E

4 november 2017 14:30

Zaterdag 4 november 2017. Met het behaalde gelijkspel tegen Prinsenland 1 kon FC Axel 1 niet tevreden zijn. Vanaf de eerste minuut had FC Axel voortdurend balbezit en drukte Prinsenland op de eigen helft.
Echter, de aanvallende actie beperkte zich veelal tot de 16 meter lijn. Met Marco Plasschaert als vervanger voor de geblesseerde Jari Vyaene in de punt van de aanval, probeerde FC Axel voortdurend druk op de Prinsenland defensie te zetten.  Na een kwartier spelen kwam Roy van Ham goed door over links. Hij koos er voor om vanuit de schuine hoek de keeper te verschalken in plaats van de bal naar inlopende medespelers voor het doel te schuiven. Helaas belande de inzet naast het Prinsenland doel. In de 25e minuut was het bijna aan de andere kant raak. Echter de Prinsenlandspits werkte vlak voor doel de bal over de lat. In de 39e minuut was het aan de andere zijde wel raak. Bryan Vervaet stuurde met een schitterend boogje over de Prinseland verdediging Roy van Ham weg. Deze maakte het nu wel goed af en zette FC Axel op 0-1. Dit was tevens de ruststand.
De tweede helft was nauwelijks begonnen of Stijn Verstraeten leek 0-2 te scoren. Echter, scheidsrechter de Bat keurde het doelpunt om voor iedereen onduidelijke reden af. In de 52e minuut kwam Bryan Vervaet alleen voor de doelman maar wist geen gebruik te maken van deze mogelijkheid. Nadat Bart Rijkaert in de 57e minuut een mogelijk had over geschoten zag Prinsenland kans binnen twee minuten de stand van een 0-1 achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Eerst werd een afgeslagen bal binnen door Ricardo Vester binnen geschoten en vervolgens belande een afstandsschot van Dorus Bakker in de hoek naast de verraste keeper Jef van der Kinderen. FC Axel was snel van deze tegenslagen bekomen en ging met alle macht op zoek naar de meer dan verdiende gelijkmaker. Nadat Ivo Verstraeten zijn inzet na een voorzet van Roy van Ham op de voet van de keeper zag belanden en Roy van Ham alleen voor de doelman zijn schuiver langs de verkeerde kant van de paal zag gaan, scoorde Bart Rijckaert in de 86e minuut vanuit een scrimmage voor het doel de 2-2. In het slotoffensief kon Prinsenland zich met kunst en vliegwerk op de been houden en had FC Axel nog enkele waterkansjes op de volle winst. Bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de Bat stond de 2-2 op het scorebord.