18 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Maandagavond vanaf 19:00 uur de doelpunten op CTV-Voetbal.
Zaterdag 18 november 2017. FC Axel 1 deed wat het moest doen om de aansluiting met de top te behouden, winnen! SV Nieuwdorp liet vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Dijk met verzorgd voetbal zien waarom het op de tweede plaats achter koploper De Meeuwen staat. Echter, FC Axel liet zich niet imponeren en ging fel de duels in en liet gedurende de eerste helft zien dat men voor de drie punten gingen. Na 8 minuten spelen was het al raak en kwam FC Axel op voorsprong. Uit een uitstekende aanval over rechts  gaf rechtsachter Siem Gans vanaf de achterlijn de bal uitstekend voor het doel. De inkomende Marco Plasschaert wist hier wel raad mee en kopte de bal onhoudbaar achter doelman Ruud la Grand, 1-0. Vanaf dat moment bleef FC Axel de gevaarlijkste ploeg en schepte zich kans op kans om de voorsprong verder uit te bouwen. Nick van de Velde miste alleen voor de doelman, Marco Plasschaert kopte net over. In de 37e minuut leek het dat Ivo Verstraeten ging score. Hij werd bij zijn poging dusdanig gehinderd door een Nieuwdorp verdediger dat de bal op de penaltystip ging. Aanvoerder Bart Rijckaert schaarde zich achter de bal maar doelman la Grand wist zijn inzet te stoppen. In de 43e minuut was het weer raak. Nu was het Ivo Verstraeten die vanaf de achterlijn de bal strak voor het doel gaf en de inlopende Marco Plasschaert was weer op tijd om de bal hard in het doel te schuiven, 2-0. Op slag van rust kreeg Ivo Verstraeten de kans om de wedstrijd al voor de thee definitief te beslissen. Marco Plasschaert werd op zijn hiel getrapt en kwam ten val. Wederom een strafschop oordeelde scheidsrechter van Dijk. Ook de inzet van Ivo Verstraeten was een prooi voor la Grand en daardoor was de ruststand 2-0.
In de 2e helft ging Nieuwdorp op zoek naar de aansluitende treffer. De toeschouwers konden genieten van een open strijd tussen twee hardwerkende ploegen. FC Axel werd doordat Nieuwdorp meer druk zette veelal teruggedrongen op de eigen helft. In de 61e minuut liet, de overigens goed gepositioneerde, verdediging van FC Axel een steekje vallen. Roderiek Gakeer was er als de kippen bij om een afgeslagen bal hard langs doelman Sjef van der Kinderen  te schieten en bracht daarmee de stand op 2-1. Na deze aansluitende treffer rook Nieuwdorp nog kansen op meer. De verdediging van FC Axel hield echter goed stand en gaf nauwelijks meer kansen weg. Daar tegenover kwam FC Axel via uitvallen nog enkele malen gevaarlijk voor het Nieuwdorp doel. Eindstand 2-1 en gezien m.n. de eerste helft een verdiende zege.

Volgende week speelt FC Axel 1 in Goes tegen SSV'65.