2 - 5

De Meeuwen 1

Mannen, 1, 2e klasse E

2 december 2017 14:30

Zaterdag 2 december 2017. FC Axel 1 begon sterk aan de wedstrijd tegen koploper De Meeuwen. De ploeg uit Zoutelande werd direct onder druk gezet en kreeg geen moment de kans om in hun spel te komen. Deze sterke start werd in de achtste minuut beloont door een doelpunt van Bart Rijckaert, 1-0. FC Axel kon dit tegen het uitgebalanceerde team van De Meeuwen niet volhouden. De mannen van trainer Eikenhout wisten zich na twintig minuten onder de druk uit te voetballen en werden gedurende de eerste helft steeds sterker. In de 39e minuut werd dit beloond. Delano Langezaal plaatste een bal van 25 meter met een boog over de enkele meters voor zijn doel staande Sjef van der Kinderen, 1-1. Dit was tevens de ruststand.
Kort na de rust liet een bijzonder doelgericht De Meeuwen zien waarom het zo riant aan de kop staat in de 2e klasse E. FC Axel werd teruggedrongen en de onzeker keepende Sjef van der Kinderen moest al in de 46e en 50e minuut de bal uit het net halen. De 1-2 en 1-3 werden respectievelijk gescoord door Maas Bogaard en Jordan Francke. Toen Pim Francke er in de 62e minuut ook nog 1-4 van maakte was de wedstrijd beslist. Even leek het er op dat een hard werkend FC Axel zich nog wist te herstellen en drukte De Meeuwen terug op eigen helft. Echter, dit optische overwicht leverde nauwelijks kansen op. In de 85e minuut scoorde Nick van de Velde na een vloeiende combinatie met het hoofd een van de mooiste doelpunten van de wedstrijd. In de slotfase counterde de Meeuwen zich razend snel na een ruime en verdiende overwinning. Het was Robin Dek die de beslissende tik gaf 2-5.

Volgende week zaterdag 9 december a.s. staat de derby Terneuzense Boys 1 – FC Axel 1 op het programma. Deze wedstrijd begint om 14:15 uur.