2 - 2

Mannen, 1, 2e klasse E

9 december 2017 14:30

FC AXEL 1 EN TERNEUZENSE BOYS IN EVENWICHT, 2-2.

Zaterdag 9 december 2017. FC Axel 1 en Terneuzense Boys 1 maakte er een spannende deRby van. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Dit leverde veel duels en te veel balverlies op het middenveld op. Bovendien waren de verdedigers in de meeste gevallen de aanvallers de baas. Pas na twintig minuten spelen leverde dit enige dreiging op voor de beide doelen. In de 29 minuut mocht Terneuzense Boys een strafschop nemen nadat Surandalll van Uytrecht Urmalon Martis binnen het strafschop gebied onnodig onderuit gleed. Scheidsrechter Van Dee wees terecht naar de stip. André Siereveld schoot de bal onhoudbaar laag in de hoek achter doelman Sjef van der Kinderen, 1-0. In de 34 minuut werd, na een vrij trap die hoog in het strafschop gebied van Terneuzense Boys kwam, Shurandall van Uytrecht onderuit getrokken. Ook hier wees de scheidsrechter zeer gedecideerd naar de stip. Aanvoerder Bart Rijckaert schoot de strafschop zeer overtuigend binnen, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft een gelijk opgaande strijd waarbij FC Axel iets meer mogelijkheden voor het doel van Terneuzense Boys afdwong. Dit leverde in de 54e minuut een schittert doelpunt van een zeer gedreven Shurandall van Uytrecht op. Hij kopte hoog opspringend een hoekschop onhoudbaar binnen en maakte hiermee zijn fout van de eerste heft goed. Terneuzense Boys probeerde de achterstand weg te werken en drukte FC Axel achteruit. Dit leverde in de 62e minuut resultaat op toen Urmelon Martis een hoge lange bal vanaf de zijkant, op 6 meter van het doel en geheel vrijstaand, in mocht koppen, 2-2. FC Axel nam hiermee geen genoegen en ging op jacht naar de overwinning. Dit leverde in de 74e minuut een doelpunt op. Echter, dit werd voor vrijwel iedereen, om niet geheel duidelijke reden afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Gezien de krachtsverhoudingen was de gelijke eindstand overigens wel een terechte afspiegeling.

Volgende week speelt FC Axel de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen MZC'11.