3 - 2

MZC'11 1

Mannen, 1, 2e klasse E

17 februari 2018 14:30

Zaterdag 17 februari 2018. Zowel FC Axel 1 en MZC ’11 1 uit Zierikzee speelden deze inhaalwedstrijd met de nodige invallers. FC Axel trok vanaf het begin het initiatief naar zich toe. Na een kwartier spelen leverde dit, na een prachtige aanval, een doelpunt op door Stijn Verstraeten, 1-0. FC Axel werd na dit doelpunt door MZC’11 op eigen helft teruggedrongen. Echter dit leverde niet al te veel gevaar op. In de 43 minuut was het wel raak. De behendige Rick Bevelander speelde met enkele technisch hoogstandjes de FC Axel verdediging uit en liet doelman Sjef van der Kinderen kansloos, 1-1. Na de rust nam FC Axel het initiatief en verbleef veelvuldig met veel spelers op de helft van MZC’11. In de 61e minuut leverde dit al resultaat op. Roy van Ham draaide op 20 meter van het doel MZC’11 doel knap om zijn tegenstander heen en schoot de hard en laag onder de veraste doelman door, 2-1. Toen linksachter Pedro Uitdewillegen in de 70e minuut de 3-1 op het scorebord schoot leek de wedstrijd gespeeld. Echter MZC’11 dacht daar anders over en probeerde terug in de wedstrijd te komen. Zij kregen daarbij tien minuten voor tijd enige hulp, van de overigens goed fluiten de scheidsrechter Pater, toen hij na een ongelukkige botsing tussen Martijn van Grunsven en Shurandall van Uytrecht, de bal op de stip legde. Martijn van Grunsven wist hier wel raad mee en bracht MZC’11 terug in de wedstrijd, 3-2. Beide teams zagen geen kans meer om hier verandering in te brengen en FC Axel kon, gezien het vertoonde verdiend de overwinning vieren.

Volgende week zaterdag 24 februari a.s. speelt FC Axel 1 uit tegen Serooskerke.