Datum

27 januari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 27 januari 2018. FC Axel 1 hervatte de competitie met de uitwedstrijd tegen Zwaluwe. In Lage Zwaluwe was het voor beide teams, met de harde wind dwars over het volledig open liggende kunstgrasveld, moeilijk voetballen. Van goed voetbal kon er dan ook nauwelijks sprake zijn. Het spel speelde zich veelal op het middenveld af waardoor er, op enkele waterkansjes na, weinig gevaar voor de beide doelen was. Zwaluwe zag kans om halverwege de eerste helft door Maurice Sprangers vanuit het niets op 1-0 te komen. Hij pikte de bal net over de middellijn op en schoot een hoge bal op het FC Axel doel. De iets voor zijn doel staande en verraste Sjef van der Kinderen zag de door de wind gegrepen bal over hem heen onder de lat in het doel verdwijnen. Rust 1-0. In de tweede helft ging een hard werkend FC Axel op zoek na de gelijkmaker. Er kwamen enkele mogelijkheden maar pogingen van o.a. Marco Plasschaert, Roy van Ham en Nick van de Velde werden door doelman Wesley Dekkers gestopt. Halverwege de tweede helft dook Bart Rijckaert op rechts het strafschopgebied in en werd door een te laat reagerende Zwaluwe verdediger hard ter hoogte van zijn ribben getrapt. Van te ver af beoordeelde de scheidsrechter echter dat er niets aan de hand was. Wat resteerde was een doelschop. Aan de andere kan was er weinig gevaar voor het FC Axel-doel te noteren. Alleen Maurice Sprangers probeerde zijn actie van voor de rust nog eens te herhalen. Nu zat Sjef van der Kinderen er attent bij en tikte de bal over zijn doel. Gezien het vertoonde in deze wedstrijd kreeg Zwaluwe met een 1-0 eindstand te veel.

Volgende week zaterdag speelt FC Axel 1 een thuiswedstrijd tegen DBGC uit Oude Tonge.