FC AXEL 1 VERLIEST ONNODIG MET 2-1 VAN SEROOSKERKE.

Serooskerke 1

2 - 1

Mannen, 1, 2e klasse E

10 mei 2018 14:30

Trainer Cees Houtepen stuurde, met het oog op de wedstrijd van zaterdag a.s. tegen SSV'65, een tegen het behoud knokkende Serooskerke 1 een sterk gewijzigde formatie het veld in.
In de eerste helft leverde dit een gelijk opgaande wedstrijd op met weinig of geen hoogte punten op. De ruststand was dan ook een bloedeloze 0-0.
In de tweede helft kreeg Serooskerke al in de 47e minuut, na slordig balverlies in de FC Axel verdediging, een niet te missen kans. Serooskerke spits Aron Wattel benutte deze geboden mogelijkheid dan ook en liet doelman Stijn van Drongelen kansloos, 1-0. Al in de 66e minuut was het weer raak toen Alex Jobse de 2-0 op het scorebord zette. FC Axel probeerde de bakens te verzetten. Dit leverde meer druk op de verdediging van Serooskerke op. Ivo Verstraeten scoorde in de 75e minuut op fraaie wijze de aansluitende treffer na een strakke voorzet van Jari Vyaene, 2-1. FC Axel probeerde de gelijkmaker te maken maar kwam niet verder dan een kopbal van Serge Can net naast het Serooskerke doel. Eindstand 2-1.
Deze inhaalwedstrijd tegen Serooskerke was nog voor de inmiddels door SSV’65 gewonnen 2e periode. De laatste drie wedstrijden zijn voor de 3e periode. FC Axel is hier samen met DBGC nog kansrijk voor een periode titel. Dit betekent wel dat de laatste drie competitiewedstrijden tegen SSV’65 thuis, MZC’11 uit en Terneuzense Boys thuis de nodige punten moeten opleveren.