2 - 4

Arnemuiden 1

Mannen, 1, 2e klasse E

5 mei 2018 14:30

Zaterdag 5 mei 2018. FC Axel 1 scoorde al na 18 seconden spelen het eerste doelpunt. Na te hebben afgetrapt werd Roy van Ham op links de ruimte in gestuurd. Zijn voorzet kwam panklaar voor de voeten van Ivo Verstraeten, die doelman Rik Balk kansloos liet en 1-0 op het bord zette. In de zesde minuut zocht Wouter Boeije, met een lob over de doelman, het doel net iets te hoog. Na het openingsoffensief kwam Arnemuiden wat meer in de wedstrijd. In de 18e minuut werd Ronaldo Meijer binnen het strafschop gebied foutief afgesopt door doelman Stijn van Drongelen. Bij de daarop volgende strafschop van Ronaldo Meijer kwam Stijn als winnaar tevoorschijn toen hij de inzet wist te stoppen. Er ontstond een boeiende partij voetbal met twee teams die de aanval zochten.
Rust 1-0. Na de rust zette de evenwichtige strijd zich voort. In de 51e minuut schoot Jordy van Koeveringen, na een vloeiende aanval de gelijkmaker binnen. Kort hierna, in minuut 54 profiteerde de in vorm zijnde Ivo Verstraeten van een misverstand tussen de Arnemuiden keeper en een verdediger en schoot de 1-1 binnen. Even later was Ivo wederom dicht bij een doelpunt maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Arnemuiden bleek beter tegen de warmte te kunnen dan FC Axel en nam steeds meer initiatief. Men wist dit uitstekend uit te buiten. In de 65e minuut trok Colin van Koeveringen de stand gelijk 2-2. Jannick Schaier zette in de 74e minuut Arnemuiden op voorsprong 2-3. In de 82e minuut stopte, de overigens sterk spelende Shurandall van Uytrecht, zijn opponent Ronaldo Meijer foutief af. De bal ging op de stip en hij kreeg de rode kaart en kon gaan douchen. Ronald Meijer maakte nu geen fout en schoot de strafschop hard en zuiver langs Stijn van Drongelen.
De wedstrijd was beslist. De tien van FC Axel zagen geen kans meer om zich terug in de wedstrijd te knokken. Eindstand, naar een leuke wedstrijd 2-4 in het voordeel van de bezoekers.

Donderdag a.s. speelt FC Axel 1 om 14.30 uur in en tegen Serooskerke en zaterdag 12 mei a.s. komt SSV’65 om 14.30 uur op bezoek in Axel.