Datum

10 april 2018 20:00

Accommodatie

Onbekend

Dinsdag 10 april 2018. FC Axel 1 speelde een kansloze inhaalwedstrijd tegen het onderaan staande Klundert. Klundert heeft deze competitie 3 van 19 gespeelde wedstrijden gewonnen! Koploper De Meeuwen verloor er eerder met 4-0, Den Bommel zelfs met 8-0 en nu FC Axel met 4-1! Er werd één keer gelijk gespeeld en al hun overige wedstrijden leverde verlies op.

Het bestuur van Klundert had er, na het kansloze verlies en het vertoonde spel van afgelopen zaterdag tegen Terneuzense Boys, weinig moed op.  De selectie dacht daar gezien het vertoonde, kennelijk anders over en liet zien beter te kunnen dan dat de rangschikking laat zien.

FC Axel keek al in de 5e minuut tegen een 1-0 achterstand aan toen Loic Luzolo een hoekschop vrijstaand bij de tweede paal inkopte. FC Axel had duidelijk moeite om hier op de kunstgras grasmat iets tegenover te zetten. Pas toen dezelfde speler in de 30e minuut, op een vrijwel identieke wijze als de openingstreffer, nam FC Axel het initiatief over. Dit leverde in de 37e minuut een mooie aansluitingstreffer op. Jari Vyaene kopte fraai de 1-2 binnen.

Dit was tevens de ruststand.

Na de rust probeerde FC Axel druk te zetten op de defensie van Klundert. Dit leverde, dankzij het goed verdedigende werk en goed keeperswerk van de Klundert doelman, alleen een schot op de lat maar geen gelijkmaker op. In de 78e minuut speelde opnieuw Loic Luzolo zich op technisch knappe wijze vrij en vergrote de voorsprong met een droge knal in de bovenhoek naar 3-1. Toen in de 82e minuut Eric Fuanani, na een mistrap van doelman Sjef van der Kinderen er 4-1 van maakte, was de overigens geflatteerde, maar verdiende overwinning voor Klundert een feit.

Met de tijdens deze wedstrijd opgelopen blessures van Pedro Uitdewilligen en Siem Gans loopt de ziekenboeg van FC Axel 1 wel aardig vol.

Zaterdag 14 april a.s. krijgt FC Axel in de thuiswedstrijd tegen Zwaluwe de kans zich te herstellen.