ST Oostkapelle/Domburg 1

Mannen, 1, 2e klasse E

24 maart 2018 14:30

Maandagavond a.s. samenvatting met David Destorme op CTV-Voetbal.

Zaterdag 24 maart 2018. FC Axel 1 pakte de volle winst tegen de nummer drie van de ranglijst, Oostkapelle. FC Axel zette al in de beginfase de toon. Vrijwel alle persoonlijke duels werden gewonnen en Oostkapelle kreeg geen moment de gelegenheid om in hun spel te komen. Bovendien werden er binnen 7 minuten rake klappen uitgedeeld. Al in de 4e minuut kopte Ivo Verstraeten FC Axel knap op voorsprong, 1-0. In minuut zeven anticipeerde David Destorme prima op een lange bal die achter de Oostkapelle verdediging viel. Hij ging alleen op het Oostkapelledoel af, omspeelde handig doelman van Wuyckhuyse, en schoot de bal in het lege doel, 2-0. In de tiende minuut leek Oostkapelle aan te sluiten maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Ook daarna waren er diverse mogelijkheden voor FC Axel om de score verder op te voeren. Echter, het bleef tot de rust 2-0.

Ook in de tweede helft was FC Axel scherp in de persoonlijke duels en kwam meestal als winnaar naar voren. Oostkapelle kon hier nauwelijks iets tegenoverstellen. De spanning bleef omdat FC Axel de gecreëerde mogelijkheden onbenut liet. In de blessuretijd kwam Oostkapelle nog even dichterbij. Thomas Hogeweg profiteerde van een twijfeling in de Axel-verdediging en schoot de bal achter doelman Sjef van der Kinderen, 2-1. In de extra tijd was er, bij een paar hoekschoppen, nog even dreiging voor het FC Axel-doel. Dit leverde geen gevaar op voor de verdiende 2-1 overwinning. Na deze knappe overwinning schuift FC Axel 1 naar de vierde plaats in de ranglijst en doet nog mee in de strijd om een topplaats.