KNAPPE 2-3 OVERWINNING VAN FC AXEL 1 BIJ NIEUWDORP

2 - 3

Mannen, 1, 2e klasse E

31 maart 2018 14:30

Zaterdag 31 maart 2018. FC Axel 1 speelde, gesteund door veel FC Axel supporters, uit tegen Nieuwdorp. Op het hobbelige hoofdveld van Nieuwdorp waar was het voor beide teams moeilijk om een aanvaar niveau te halen.

De spanning en de wil om te winnen bij beide teams, maakte dat deze wedstrijd tot de laatste minuut spannend bleef. De eerste minuten was het Nieuwdorp dat, zonder echt gevaarlijk te worden, veelvuldig de aanval zocht. FC Axel loerde op ruimtes om te kunnen counteren. In de 13e minuut scoorde Ivo Verstraeten, na een scrimmage voor het Nieuwdorp doel, attent 0-1. Nieuwdorp probeerde deze achterstand zo snel mogelijk weg te werken. Echter het enige wapenfeit was een opgevangen bal, welke was weggewerkt door FC Axel keeper Sjef van der Kinderen, die van ruim 25 meter op het lege doel werd geschoten. Helaas voor Nieuwdorp en gelukkig voor FC Axel belande de bal boven op de lat. Na een half uur spelen maakte Yari Vyaene een overtreding aan de zijlijn. Nieuwdorpspeler Martijn Goffau maakte hierop, volgens de scheidsrechter, een trappende beweging naar Vyaene en kreeg hiervoor een rode kaart. Nieuwdorp stroopte de mouwen op en probeerde met tien man op gelijke hoogte te komen. Dit lukte voor het rustsignaal niet meer. Ruststand 0-1.

Ook de eerste twintig minuten na de rust was er van een overtal bij FC Axel weinig te zien. Toen in de 53e minuut Stefan van de Klooster de 1-1 binnen schoot en vervolgens in 56e minuut Teun Rentmeester 2-1 maakte, leek FC Axel even ten prooi te vallen aan de dadendrang van Nieuwdorp. FC Axel rechte de rug en nam het gedurende de tweede helft het heft in handen. In de 70e minuut was het raak en maakte Ivo Verstraeten zijn tweede doelpunt, 2-2. Een vermoeid Nieuwdorp kreeg het moeilijk en moest lijdzaam toezien hoe wederom Ivo Verstraeten in de 81e ook de 2-3 binnen schoot. Nieuwdorp probeerde nog om er een verdiend gelijk spel uit te slepen, maar kreeg daar geen gelegenheid meer voor.