De Meeuwen 1

1 - 0

Mannen, 1, 2e klasse E

21 april 2018 14:30

Zaterdag 21 april 2018. FC Axel 1 speelde in Zoutelande tegen De Meeuwen 1. Al in de 5e minuut kreeg een inlopende Ivo Verstraeten een strakke voorzet van de voet van Roy van Ham, welke hij direct hard op het doel van De Meeuwen schoot. Deze inzet had een beter lot verdiend, maar keeper Jesse Kerkhove stond op de juiste plaats en voorkwam een vroege voorsprong voor FC Axel. In de eerste helft had De Meeuwen iets meer balbezit maar kreeg nauwelijks kans om gevaarlijk te worden. FC Axel daarentegen kreeg enkele goede mogelijkheden maar ook zij wisten deze niet in doelpunten om te zetten. Rust 0-0.
Direct na de rust kreeg De Meeuwen, om onduidelijke reden, een vrije trap op 25 meter van het FC Axel doel toegewezen. Deze kans werd door Jordan Francke dankbaar aangenomen en hij schoot de bal hard in het doel van de verraste doelman Sjef van der Kinderen. Ook in de tweede helft gaf FC Axel nauwelijks kansen weg, maar zag ook geen kans om de 1-0 achterstand op het scorebord weg te werken.
Gezien de verhoudingen in het veld had FC Axel in deze wedstrijd minimaal één punt verdiend. Maar De Meeuwen maalde daar niet om en is met een royale voorsprong op weg naar het kampioenschap in de tweede klasse E!