Datum

12 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 12 mei 2018. FC Axel speelde de voorlaatste thuiswedstrijd van de competitie tegen SSV’65 uit Goes. In de eerste helft twee teams die elkaar aardig in evenwicht hielden. Het enige wapenfeit was een vrije trap van Perry Bek namens SSV’65 die op de lat belande. Rust 0-0.
Na de hervatting wist FC Axel enige druk op het doel van SSV’65 uit te oefenen. Dit leverde in de 58e minuut een prachtig doelpunt op. Nic van de Velde verstuurde een lange bal welke perfect achter de  verdediging van SSV’65 viel. Ivo Verstraeten had dit prima doorzien en liep op het juiste moment in de ruimte, om vervolgens de bal vanuit de lucht direct in de hoek langs doelman Luuk van Gilst te schieten. Twee minuten later was het bijna weer raak toen een voorzet van Roy van Ham door Ivo Verstraeten werd ingekopt. Een verdediger van SSV’65 kon ternauwernood een tweede goal voorkomen. Het spel golfde heen en weer en er was aan beide zijden meer dreiging. In de 69e minuut was het Perry Bek die vanuit het niets SSV'65 scoorde en de stand in evenwicht bracht, 1-1.  SSV’65 trok uiteindelijk aan het langste eind. Het was Claude de Smit die in de 85e minuut, een voorzet van Perry Bek, hoog opspringend, de beslissende 1-2 binnen kopte.
FC Axel miste de kracht om dit in de resterende tijd nog recht te zetten.

KAMPIOENEN! FC AXEL JO11-2G!
Zaterdag 12 mei 2018. Voor de wedstrijd van FC Axel 1 tegen SSV'65 1, werden voor de wedstrijd, de jongens en de meisjes van najaarskampioen FC Axel JO11-2G in het zonnetje gezet. Zij mochten met de spelers van FC Axel 1 het veld op komen. Ook in de voorjaarscompetitie is FC Axel JO11-1G nog in de race voor het kampioenschap.