FC AXEL 1 WINT SPANNENDE POT MET 1-2 VAN MZC’11 1!

MZC'11 1

1 - 2

Mannen, 1, 2e klasse E

19 mei 2018 14:30

Zaterdag 19 mei 2018. Voor FC Axel 1 en MZC’11 1 stond er in deze wedstrijd weinig meer op het spel. Alleen bij winst voor FC Axel en als zowel DBGC als Terneuzense Boys zouden verliezen is FC Axel nog met deze beide teams kansrijk voor de 3e periode.  In alle andere gevallen is de eer van de overwinning wat nog telde. Jammer dat de op te grote afstand fluitende scheidsrechter dit niet aanvoelde en driftig met gele kaarten strooide (4-4). Het werd op het kunstgras van Zierikzee een gelijk opgaande en spannende wedstrijd. Al in de eerste minuut kreeg MZC’11 een dot van een kans, echter de afgelegde bal was onzuiver waardoor de bal naast het doel verdween. Na gewenning aan het stugge kunstgras kwam FC Axel steeds beter in de wedstrijd en kwam met regelmaat gevaarlijk voor het doel van MZC’11 doelman Jesse van der Linden. Kort nadat Ivo Verstraeten getorpedeerd was door dezelfde doelman viel in de 25e minuut de 0-1. Stijn Verstraeten speelde zich op links goed vrij en plaatse zijn voorzet op broer Ivo Verstraeten. Zijn inzet belande op de lat. De terugspringede bal werd attent ingeschoten door Bart Rijckaert. Rust 0-1.

FC Axel begon sterk aan de tweede helft. Er werd goed gecombineerd en het tweede doelpunt hing in de lucht. Echter, het was Sander Bax die te veel ruimte kreeg en de bal langs doelman Stijn van Drongelen binnen schoof. 1-1. FC Axel was enigszins aangeslagen en verloor de grip op de wedstrijd. MZC’11 wist hier ook geen raad mee en verzuimde om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toen iedereen zich al verzoend had met een gelijk spel was het opnieuw Stijn Verstraeten die zich op links goed vrij speelde en de ingevallen Dennis le Feber de kans bood om de winnen de treffer binnen te schieten, 1-2. Na een aantal mindere en verloren wedstrijden werd deze welkome winst uitbundig gevierd! Bovendien, na de nederlagen van zowel Terneuzense Boys als DBGC is FC Axel nog kansrijk om de derde periode te winnen. In dat geval moet er komen de zaterdag gewonnen worden van Ternuzense Boys. Voor de Boys wordt het extra spannend. Bij winst spelen ze nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse en bij verlies nacompetitie tegen degradatie naar de 3e klasse!