5 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Kuijntjes, W.H.

Maandagavond samenvatting bij CTV Voetbal
Zaterdag 5 november 2016. Voor ruim 400 toeschouwers werd de derby Zaamslag 1 – FC Axel 1 gespeeld. In de eerste helft was FC Axel de beste ploeg en wist Zaamslag, dat met name in het eerste half uur veel kleine overtredingen nodig had, voortdurend onder druk te zetten. Toch leverde dit niet al te veel doelrijpe kansen op en als er gevaar dreigde was het Zaamslag doelman Guido Vinke die steeds knap het gevaar wist te keren. Tot de 31e minuut toen een afgeslagen bal uit een hoekschop, bij Nick van de Velde terecht kwam. Hij schoot, op 25 meter van het Zaamslagdoel ongenadig hard en strak, de bal in de benedenhoek. Ongetwijfeld het doelpunt van de maand!
Ondanks diverse pogingen van FC Axel bleef het 0-1 tot bij de rust.
Na de rust leunde FC Axel op de goed gepositioneerde verdediging. Zaamslag probeerde de gelijkmaker te forceren maar als er al een gaatje viel stond doelman Mitchell Braafhart paraat. Hij wist enkele keren met geweldige reflexen de voorspong te behouden. FC Axel was met snelle uitvallen zeker niet ongevaarlijk maar de stand bleef ongewijzigd, 0-1.